آموزش طراحی سایت موساکا غذای یونانی » آشـــپزی به سبـــک الی

» » موساکا غذای یونانی
موساکا غذای یونانی
 
 
این غذا یک غذای یونانی  به نام "گراتن بادمجان" هم شناخته میشه. نام لاتین آن هم Moussaka میباشد. پایه و بیس این غذا بادمجان هست که برای کسانی که به بادمجان علاقه مند هستند غذای مورد علاقه ای خواهد بود. سس بشامل در تهیه این غذا نقش اساسی دارد.
 
مواد لازم:
بادمجان: 5 الی 6 عدد
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
آرد سفید: 2 الی 3 قاشق غذاخوری
شیر: 1.5 الی 2 لیوان
فلفل دلمه ای سبز: 1 عدد
قارچ: 6 تا 10 عدد (بستگی به اندازه آن)
کره: یک قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری سر خالی
پیاز: یک عدد کوچک
پنیر پیتزا موتزارلا
پودر سیر
آویشن
نمک و فلفل به مقدار لازم
 
موساکا غذای یونانی

ابتدا در یک ماهیتابه کمی روغن میریزیم و قارچ و فلفل دلمه ای را خرد کرده و در روغن تفت میدهیم تا کمی نرم و پخته شوند، سپس پیاز را به آن اضافه کرده و گوشت چرخ کرده را نیز به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا پخته شوند. به مقدار دلخواه نمک و فلفل به آن اضافه میکنیم و مقدار زیادی پودر سیر به آن میزنیم تا مزه خوبی به خود بگیرد.
 
موساکا غذای یونانی
 
موساکا غذای یونانی
 
در آخر یک قاشق سر خالی رب گوجه فرنگی به آن اضافه میکنیم تا کمی رنگ و مزه بگیرد. چون از سس سفید در غذا استفاده میکنم بنابراین نباید رب آن زیاد باشد. در آخر بگذارید روغن آن گرفته شود.

 موساکا غذای یونانی

بادمجان ها رو از وسط به صورت طولی دو قسمت کنید و در داخل ماهیتابه سرخ کنید. سپس بادمجان ها را از داخل روغن خارج کرده و روی دستمال حوله ای قرار میدهیم تا روغن آن کاملا گرفته شود، توجه داشته باشید که حتما باید این مرحله رو انجام بدهید تا نتیجه نهایی کار خوب از آب در بیاد، چون وقتی داخل فر گذاشته شود همه روغنش کف ظرف ته نشین میشود.
اگر احساس کردید بادمجان ها سفت هستند بگذارید کمی با آب بپزند تا نرم شوند.
 
 
طرز تهیه سس بشامل:
سس بشامل یا Béchamel که یک سس فرانسوی هست و در این غذا ازش استفاده خواهیم کرد. این سس به "سس سفید" هم معروف هست که اشتباها در ایران نام "سس سفید" به "سس مایونز" اطلاق می شود. روش های تهیه سس سفید مختلف هست. این روش یک روش ساده برای تهیه این سس هست.
یک ظرف گود کوچک مناسب انتخاب کرده (مثلا یک شیر جوش) و روی حرارت قرار میدهیم، کمی کره را در داخل آن انداخته و کره را آب میکنیم.
کمی آرد داخل آن ریخته و با کره تفت میدهیم.سپس حدود 1.5 تا 2 لیوان شیر به آن افزوده و هم میزنیم و میگذارید بجوشد.

موساکا غذای یونانی

موساکا غذای یونانی

   موساکا غذای یونانی

هنگامی که شیر به جوش آمد آن را مرتباً هم میزنیم تا آب شیر تبخیر شده و سس به غلظت ماست معمولی برسد. برای رسیدن به غلظت کمی آرد را کم کم اضافه کنید تا گلوله گلوله نشود.

موساکا غذای یونانی

 توجه داشته باشید که این سس بعد از اینکه از روی شعله برداشته شود بسیار سفت تر میشود که میتوانید با یه مقدار کم اضافه کردن شیر به غلظت مطلوب برسانید
یک پیرکس مناسب را انتخاب کرده و کف آن را به کمی سس سفید آغشته میکنیم.

  موساکا غذای یونانی

 سپس نصف بادمجان ها را کف ظرف میچینیم و با استفاده از لبه کفگیر آن را پهن و له میکنیم تا نرم شوند و مواد به خٌرد آن برود.سپس نصف مایه گوشت را به لایه اول آن اضافه میکنیم.سپس به آن سس سفید اضافه میکنیم.

  موساکا غذای یونانی

موساکا غذای یونانی

   موساکا غذای یونانی

 سپس به آن آویشن اضافه میکنیم تا عطر و طعم خوبی به خود بگیرد.و در آخر به آن پنیر پیتزا اضافه میکنیم.
 
 موساکا غذای یونانی

این کار را تا تمام شدن بادمجان ها و مواد گوشتی ادامه می دهیم آخرین لایه باید پنیر باشد که روی کل مواد می ریزیم و در فر از قبل گرم شده می گذازیم.
مدت زمان 20 دقیقه ، دما 200 درجه سانتی گراد. برای طلایی شدن روی موساکا می توان 2 دقیقه شعله ی بالای فر راروشن کرد.
بازگشت