آموزش طراحی سایت عدس پلو غذای ایرانی » آشـــپزی به سبـــک الی

» عدس پلو غذای ایرانی
 

عدس پلو غذای ایرانی

 
مواد لازم:
برنج:4پیمانه
عدس:1/5گرم
زیره سیاه:1قاشق سوپخوری
گوشت چرخ کرده: 350 گرم
روغن مایع:1 فنجان
پیاز سرخ شده:3 قاشق سوپخوری
زعفران سائیده:1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل و زردچوبه:به میزان لازم

طرزتهيه:
برنج را شسته و با نمک خيس کنید. عدس را2 ساعت قبل خيس کرده و بگذارید با 3 فنجان آب بپزد تا آب آن کشيده شود.
گوشت چرخ کرده را با روغن و پياز داغ تفت دهید بعد از آن نمک و فلفل به آن اضافه کرده و یک فنجان آب در آن ریخته بگذارید بپزد(می توان گوشت را به صورت کوفته ریزه در آورد به این صورت که گوشت چرخ کرده ,پیاز,نمک,زردچوبه و زیره را خوب مخلوط کنید سپس از مخلوط گوشت به مقدار یک فندق برداشته و در دست گرد کنید تا به شکل کوفته‌ریزه (یا کوفته قلقلی) درآید. کمی روغن در تابه ریخته و با حرارت زیاد کوفته ‌ریزه‌ها را سریع سرخ کنید) . عدس پخته شده را هم به گوشت اضافه کنید. برنج را آب‌کش کرده, ته قابلمه کمی روغن ریخته و ته دیگ (مثل نان یا سیب زمینی)بگذارید. سپس مقداری از برنج را ریخته و روی آن کمی زعفران داده و کمی از عدس، کوفته ریزه(یا مایه ی گوشتی) و زیره بریزید. بهمین ترتیب همه ی مواد را لایه لایه در قابلمه بریزید.سپس مقداری روغن روی آن ریخته بگذارید برنج دم بکشد.عدس پلو را می توان با مرغ نیز درست کرد.
برخی از افراد از خرما و کشمش نیز در هنگام سرو عدس پلو استفاده می کنند بدین صورت که خرما  و کشمش را شسته و هسته خرما را بیرون آورده و هر یک را جداگانه در دو قاشق سوپخوری روغن تفت دهید و هنگامی که عدس پلو را در دیس می کشید لابلای آن خرما و کشمش ریخته و مقداری زعفران روی برنج بدهید.

بازگشت