کروستینی

 

مواد لازم برای کروستینی
نان باگت
نصف فنجان روغن زیتون
نمک و فلفل
گوجه‌فرنگی خردشده
ریحان تازه خردشده
یک قاشق غذاخوری سرکه

فر باید از قبل گرم شده باشد‌. نان را به اندازه‌های کوچک  و مساوی (در حدی که مواد راحت رویشان قرار بگیرد) می‌بریم. پشت و رویشان را با برس روغن زیتون می‌زنیم. رویشان نمک و فلفل می‌پاشیم و روی سینی فر که با کاغذ مخصوص پوشانده شده، می‌گذاریم.

 

این نان‌ها باید حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بماند. یک بار هم باید زیرو رو شوند تا آن‌طرف‌شان هم طلایی شود. در این مدت که نان‌ها در فر برشته می‌شوند، می‌توانیم بقیه مواد را با روغن باقی‌مانده در کاسه‌ای مخلوط کنیم و بعد از بیرون آوردن نان‌ها  و خنک‌ شدن‌شان روی آنها بگذاریم. کمی نمک و فلفل در نهایت روی آنها می‌ریزیم.
 

 

این ساده‌ترین روش درست کردن این لقمه‌های برشته است. با مواد بیشتر می‌توانیم تنوع این پیش‌غذا یا مزه را بیشتر کنیم. پایه اصلی همان برشته کردن نان در فر است و مواد روی این نان می‌تواند مثلا لوبیا، ماست چکیده، پنیر خامه‌ای یا پنیر بز، سالاد الویه، بورانی اسفناج، بادمجان یا هر ترکیبی از گوشت و سبزیجات و حبوباتی باشد که دوست داریم.
فرمول اصلی این هست که بخش اولی که با نان در تماس است باید چیزی شبیه سس باشد مثل ماست، پنیر یا سس دلخواه. رویش مواد اصلی مثل گوشت، تخم‌مرغ  یا سبزیجات قرار می‌گیرند و کمی ادویه معطر یا نمک و فلفل سیاه روی آن کامل‌ترش می‌کند. بعضی از این لقمه‌های کوچک با میوه‌های رنگارنگ و مقوی و پایه پنیر درست می‌شوند که طرفدار هم دارند. در بعضی از دستورها نان همراه با کمی پنیر در فر می‌رود و پنیر روی نان برشته به عنوان پایه بقیه مواد مذاب می‌شود.


بازگشت